Shtohen të sëmurët kardiakë pas pandemisë, mjekët: Infarkte edhe te moshat e reja

Pas pandemisë së covid 19  janë rritur ndjeshëm sëmundjet kardiovaskulare tek qytetarët.

Shifrat e publikuara nga Instat tregojnë se vetëm gjatë vitit 2022 sëmundjet karadiake janë rritur me 21 % krahasuar me vitin 2021 . Mjekët kardiologë shprehen të shqetësuar pasi është rritur numri i infarkteve tek moshat e reja.

Por përveç pandemisë një faktor i rëndësishëm që ka ndikuar në rritjen e numrit të pacientëve me probleme kardiake, madje edhe në mosha të reja. Por stili i jetesës keq ushqyerja apo dhe përdorimi i substancave narkotike dhe alkoolit janë faktorë të rëndësishëm që kanë ndikuar, thonë mjekët kardiologë.

Mjekët kardiologë bëjnë thirrje që të kryen analizat e nevojshme çdo vit në mënyrë që moshat e reja të mos paraqiten tek mjeku atëherë kur duhet ndërhyrë, ndërkohë që mund të parandalojnë dëmin që mund të shkaktojnë sëmundjet kardiake.