Shkrimtari fantazmë i librit të Princit Harry zbulon procesin pas rrëfimeve që thyen rekord

Shkrimtari fantazmë që qëndron pas kujtimeve të Princit Harry ” Spare ” ka zbuluar se si dyshja u përpoqën gjatë procesit të shkrimit të librit dhe gëzimin e Harry-t që më në fund të ishte në gjendje të komunikonte drejtpërdrejt me publikun.

Kujtimet shpërthyese të Dukës së Sussex-it , botuar në fillim të këtij viti, nisën një sërë akuzash kundër anëtarëve të familjes mbretërore. Libri zbuloi një numër konfrontimesh private midis tij dhe anëtarëve të tjerë të familjes mbretërore dhe detajoi ndarjen e tij nga ata në vitin 2020.

Tani, “shkrimtari i fantazmave” që ka punuar me Princin Harry në librin e kujtimeve ka zbuluar detaje të procesit.

Në një artikull op-ed për New Yorker , botuar të hënën, JR Moehringer shkruan se si familja e tij u ngacmua nga shtypi pasi identiteti i tij u zbulua dhe se si gazetarët keqinterpretuan pjesë të historisë së Dukës.

02 princ Harry, shkrimtar fantazmë rezervë

Moehringer fillon duke rrëfyer një grindje me Harry-n gjatë procesit të redaktimit, kur princi donte të përfshinte një kundërpërgjigje të zgjuar për nënën e tij të vdekur, Princeshën Diana, gjatë një stërvitje stërvitore ushtarake. Princi Harry shërbeu në ushtrinë britanike për 10 vjet, duke përfunduar dy turne në Afganistan dhe duke u tërhequr nga shërbimi në 2015.

Harry zbuloi se njerëzit gjithmonë e kishin vënë në dyshim intelektin e tij dhe ai mendonte se pasazhi do të tregonte se ai “e kishte zgjuarsinë e tij për të”, edhe pasi ishte goditur me grushte dhe privuar nga gjumi dhe ushqimi.

Moehringer u tërhoq dhe në një moment kishte frikë se kishte shkuar shumë larg.

Por më pas, Harry “më bëri një buzëqeshje djallëzore”, shkruan Moehringer, përpara se princi t’i thoshte: “Më pëlqen shumë që të punon kështu.”

Ideja se Harry kishte për qëllim të kundërshtonte perceptimet publike shfaqet përsëri më vonë në pjesën e Moehringer.

“Harry nuk mund t’i shpëtonte dëshirës që ‘Spare’ të ishte një përgënjeshtrim për çdo gënjeshtër të publikuar ndonjëherë për të,” shkruan Moehringer.

“Megjithatë, publikimi në gjuhën angleze nuk i përmirësoi gjërat”, shton shkrimtari i fantazmave.

“Faktet u nxorrën jashtë kontekstit, emocionet komplekse u reduktuan në idiotësi vizatimore, pasazhe të pafajshme u hodhën në fyerje – dhe kishte kaq shumë gënjeshtra”, shkruan Moehringer.

Jo vetëm që Libri i Rekordeve Guinness e kishte quajtur “Spare” librin jo-fiction më të shitur ndonjëherë, lexuesit po linin komente “shumë të përhapura” pasi lexonin tekstin aktual, në vend të komenteve të medias, shkruan Moehringer.

Ai përshkruan se si kishte lot në sytë e tij dhe të Harrit ndërsa princi iu drejtua të ftuarve, duke u treguar atyre se si më në fund ndihej “i lirë”.