Projektligji për pagat, Braçe: Ka diferencë të madhe nga drejtuesit tek nëpunësit

Deputeti Erion Braçe propozoi dy sugjerime për projektligjin për pagat gjatë fjalës së tij në kuvend.

Sipas deputetit, nëse ekonomia ushqehet me çmime të larta, politika do të dështojë.

Braçe: Sot kemi një sistem rekrutimi në administratë që bie shpejt në presion, kam dy sugjerime, lidhet me distancën e madh nga drejtuesit tek nëpunësit, duhet kufi për rrogat e drejtuesve të korporatave publike, nëse i referohem ligjit për të vënë kufi atëherë të sillen si të tillë, si shoqëri tregtare dhe ta paguajnë me çmimin real të punës. Nëse ushqejmë ekonominë me çmime të larta, politika do të dështojë.

Lufta kundër evazionit fiskal në aktivitetin e tyre duhet të jetë prioritare.