Një objekt i paidentifikuar goditi një shtëpi në Nju Xhersi, mund të jetë një meteorit

Një meteorit goditi një shtëpi në Hopewell Township, New Jersey, thanë autoritetet të hënën.

Objekti metalik u përplas me çatinë e një shtëpie dhe u përplas në një dhomë gjumi. Askush nuk ndodhej në dhomën e gjumit në momentin e ngjarjes dhe nuk raportohet për të lënduar.

Policia është ende duke punuar për të përcaktuar natyrën e saktë të objektit, megjithëse zyrtarët dyshojnë se ka lidhje me shiun aktual të meteorëve, të quajtur Eta Aquariids, sipas një deklarate nga Departamenti i Policisë Hopewell Township në Nju Xhersi.

Shiu i meteorëve Eta Aquariid është një fenomen vjetor në të cilin mbetjet nga kometa e famshme e Halley bien në atmosferën e Tokës. Ngjarja qiellore pritej të arrinte kulmin të shtunën e kaluar, sipas  parashikimeve të Shoqatës Amerikane të Meteorëve , megjithëse do të zgjasë deri më 27 maj.

“E preka gjënë sepse thjesht mendova se ishte një gur i rastësishëm,” tha Suzy Kop, një banore lokale, ku meteori i ra përmes çatisë së dhomës së gjumit të babait të saj, për CNN.

“Thjesht falënderoj Zotin që babai im nuk ishte këtu. Askush nuk ishte këtu”, shtoi ajo.

Pjesa më e jashtme e meteoritëve mund të arrijë temperatura përvëluese për shkak të fërkimit dhe presionit të jashtëzakonshëm të përfshirë me zhytjen në atmosferën e trashë të Tokës me shpejtësi të lartë, megjithëse ato zakonisht ftohen ndjeshëm kur arrijnë në tokë .

Shkëmbinjtë hapësinorë godasin gjatë gjithë kohës, të shpërndarë në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen e Tokës. Por goditja e një shtëpie ose një zone të populluar është e rrallë sepse pjesa më e madhe e planetit tonë është e mbuluar nga oqeane ose zona të pazhvilluara.

Megjithatë, një goditje meteori nuk është e padëgjuar.