Ndihmë ushtarake për Ukrainën, Zelensky falënderon Finlandën

Presidenti Volodymyr Zelensky falenderoi Finlandën pasi vendosi t’i japë Ukrainës më shumë ndihmë shtesë ushtarake.

Ndër ndihmat përfshiheshin armatim kundërajror dhe municione.

“Falënderoj Finlandën dhe Presidentin Niinisto personalisht për zbatimin e shpejtë të marrëveshjeve tona të arritura në Helsinki. Paketa e 16-të e ndihmës mbrojtëse për Ukrainën, e cila do të përfshijë sisteme kundërajrore dhe municione, nevojitet urgjentisht në fushën e betejës. Së bashku deri në fitore!”, shkroi ai në Twitter.