Këshilli Kombëtar i Integrimit, Varhelyi: Është këtu për të punuar që Shqipëria të bëhet anëtare e BE!

Komisioneri i BE-së për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë, Oliver Varhelyi foli në mbledhjen e Këshillit të Integrimit. Varhelyi tha se ky organizëm është këtu për të punuar që Shqipëria të bëhet anëtare e BE, ndërsa tha se vendi ynë mund të mbështetet tek ai.

“Mesazhi që përpiqem të ç’kodoj përtej retorikës së ashpër është se ky organizëm është këtu për të punuar që Shqipëria të bëhet anëtare e BE.

Kjo është baza në të cilën ky organizëm të punojë, shpresoj që të vazhdojë të qëndrojë këtu. Jemi inkurajuar që do mbështete nga një ligj që i ofron autoritetin dhe sfondin e nevojshëm për të bërë këtë punë.

Ky nuk është një qëllim në vetvete, është një punë e përditshme për të ruajtur pavarësinë e gjyqësorit. I  inkurajuar nga ky takim i parë, një koment nga ana ime. Jam edhe unë vetë për ta ndihmuar këtë proces, mund të mbështeteni tek mbështetja ime”, tha ai.