“Moment historik!”, takimi Kurti-Vuçiç, Rama: Kryeministri i Kosovës ka bërë gjënë e duhur, uroj që askush s’e akuzon për tradhti

Kryeministri Edi Rama e konsideron një moment historik dhe të rëndësishëm për paqen rajonale, takimin mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit serb, Aleksandar Vuçiç.

Në lidhje me kritikat ndaj Kurtit, ai u shpreh se uron që askush nuk e akuzon për tradhti apo harresë, por të kuptojnë se ai ka bërë gjënë e duhur, duke u hedhur një hap drejt daljes nga e djeshmja.

Kryeministri Edi Rama në Twitter: Paqja dhe bashkëpunimi janë çelësi për të ardhmen që u detyrohemi fëmijëve tanë në këtë rajon të shkatërruar prej shekujsh nga mungesa e paqes dhe bashkëpunimit. E mirëpres pëlqimin e dy palëve për Marrëveshjen për rrugën e normalizimit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Ky është një moment historik i rëndësishëm për paqen rajonale dhe unë inkurajoj fuqimisht të gjitha palët e përfshira që të vazhdojnë të punojnë për një zbatim të shpejtë. Për paqen dhe bashkëpunimin, Shqipëria është dhe do të mbetet një besimtare dhe një model roli. Ne mbështesim plotësisht çdo përpjekje për të kapërcyer të kaluarën.

Uroj që askush nuk e akuzon Albin Kurtin për tradhti apo harresë, por gjithkush të kuptojë se kryeministri i sotëm i Kosovës ka bërë gjënë e duhur, duke u hedhur një hap të parë me shumë rëndësi drejt daljes nga kurthi i së djeshmes. Hapa të tjerë pasofshin pa humbur kohë.