Scholz: Dërgimi i tankeve në Ukrainë është rruga e duhur

Kancelari gjerman Olaf Scholz dhe kryeministrja e Islandës Katrin Jakobsdottir po japin një konferencë shtypi në Berlin pasi Gjermania u zotua të dërgojë 14 nga tanket Leopard 2 në Ukrainë.

Scholz thotë se vendi synon të ndërtojë mbi atë që i ka furnizuar Ukrainës, me mbrojtjen ajrore dhe armë të tjera.

“Ne mbështesim Ukrainën financiarisht dhe me ndihma humanitare dhe me armë. Pavarësisht se nuk e kemi bërë këtë për shumë dekada, ne kemi shtuar mbështetjen tonë në bashkëpunim me partnerët tanë ndërkombëtarë,” thotë ai.

“Kjo është rruga e duhur. Sidomos kur flasim për tanke.”

I pyetur se cilat do të jenë kostot, Scholz thotë se nuk mund të thotë asgjë se sa do të jetë, por Gjermania do t’i “mbrapa” kostot.

Ai gjithashtu thotë se Gjermania është e përkushtuar për mirëmbajtjen e tankeve kur ato të dërgohen në Ukrainë.

Zonja Jakobsdottir thotë se kur bëhet fjalë për krizën e vazhdueshme “mjerisht nuk ka fund në horizont”, por ajo duhet të përfundojë në paqe.

“Mendoj se është mirë që Gjermania po e jep këtë kontribut në bashkëpunim të ngushtë me partnerët dhe aleatët e tjerë”, shton ajo.