Përkeqësohet situata në Shkodër/ 30 banesa në ujë në Obot, probleme me rrugët

Situata në bashkinë Shkodër është përkeqësuar krahasuar me një ditë më parë.

Niveli i lumit Drin shënon kuotën 6.40 dhe ka rritje me 25 cm në krahasim me një ditë më parë, ndërsa kuota maksimale është 7.50 m.

Niveli i Liqenit shënon 8.60 m dhe ka rritje me 5 cm në krahasim me një ditë më parë, ndërsa kuota maksimale është 8.70 m.

Siperfaqja totale e përmbytur në Bashkinë Shkodër është 1400 Ha dhe ka rritje  me 80 hektarë.

Njësia Administrative Ana e Malit është më e prekura me 1300 hektarë të përmbytur.

Rruga e Obotit ka prezencë uji 90 cm, e rritur me 15 cm në krahasim me një ditë më parë.

Ujësjellësi Oblika 1 është prej ditësh tashmë jashtë funksionit.

Ka prezencë uji në oborre në 30 banesa, nga 15 që ishin ditën e djeshme në fshatin Obot.

Në rrugën e Obotit po operojnë një mjet i  kalueshmërisë së lartë së bashku me 4 forca të ushtrisë.

Njësia Administrative Dajç ka 100 Ha tokë bujqësore të përmbytur.