Mori para ‘nën dorë’ nga rusët, ish-zyrtari i FBI ortak i një studio avokatie në Tiranë, bleu për 1 dollar 25% të aksioneve të kompanisë së…

Mori para ‘nën dorë’ nga rusët, ish-zyrtari i FBI ortak i një studio avokatie në Tiranë, bleu për 1 dollar 25% të aksioneve të kompanisë së…

230123 Charles Mcgonigal Mn 1230 405bff

Charles McGonigal, ish-zyrtari i FBI-së i arrestuar edhe për lidhjet me Shqipërinë, rezulton se në vendin tonë ishte administrator dhe ortak i një studio avokatie. Sipas dokumenteve zyrtare që News24 disponon, në 21 shkurt të vitit 2019 Charles McGonigal, tashmë i tërhequr nga FBI, ka blerë për 1 dollar në Tiranë 25% të aksioneve të kompanisë LAËOFFICE & INVESTIGATION, në pronësi të shtetasit shqiptar Shefqet Dizdarit.

Bashkë me Charles McGonigal në të njëjtën ditë janë bërë aksionerë të kësaj studio avokatie po me 25% kundrejt çmimit prej 1 dollari amerikan, edhe shtetasit amerikanë Mark Thomas Rossini dhe Agron Neza. Ky i fundit është përfshirë në hetimin amerikan ndaj ish zyrtarit të FBI si personi që i ka dhënë 225 mijë dollarë McGonigal. Në momentin që Shefqet Dizdari shiti për 3 dollarë 75% të akisoneve të kompanisë LAWOFFICE & INVESTIGATION me seli në tiranë, kjo shoqëri kishte një kapital prej 8 milion lekësh, ose rreth 80 mijë dollar.

Ndërkohë në të njëjtën ditë kur u nënshkrua kontrata e shitjes së aksioneve, Charles McGonigal u zgjodh administrator i kompanisë LAWOFFICE & INVESTIGATION, e cila ka për objekt të aktivitetit shërbimet e avokatisë dhe konsulencës juridike. Por vetëm disa muaj pasi ish zyrtari i FBI u bë aksioner dhe administrator i kompanisë në Tiranë më konkretisht në 24 tetor 2019, ai ka firmosur pezullimin e aktivitetit për një afat të pacaktuar,. Në bilancin e fundit financiar të dorëzuar në QKB me firmën e Charles McGonigal, kompania rezultonte me 416 mijë lekë humbje, ndërsa në llogaritë bankare dispononte rreth 1,5 milion lekë dhe 5,3 milion lekë të tjera janë kërkesa të arkëtueshme afatshkurtra.

Lajme.online


Këtë e pëlqejnë %d blogues: