Udhëheqësi i Koresë së Veriut zbulon vajzën e tij në mënyrën më të çuditshme

Kim Jong-un qëndroi dorë për dore me vajzën dhe pozoi për foto gjatë lëshimit të raketës balistike.

Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong-un është shfaqur me vajzën e tij të vogël në publik për herë të parë, duke konfirmuar raportet e përfolura gjatë për ekzistencën e saj.

Vajza, që besohet se quhet Kim Chu-ae dhe të jetë midis 12 dhe 13 vjeç , iu bashkua atij në një inspektim të një lëshimi të madh rakete balistike ndërkontinentale të premten.

Disa foto u publikuan nga agjencia shtetërore e lajmeve e Koresë së Veriut, duke treguar të dy të kapur për dore ndërsa bisedonin, duke folur me zyrtarët, duke inspektuar raketat dhe duke parë lëshimin nga një kuvertë shikimi .

Zbulimi i vajzës së Kim Jong Un ka ngjallur interes nga analistët e Koresë së Veriut shumë më tepër sesa lajmet se ka lëshuar me sukses raketën e saj më të fuqishme balistike ndërkontinentale, që mendohet se është në gjendje të godasë Shtetet e Bashkuara. Ata thonë se me shumë mundësi Kim dëshiron që një nga fëmijët e tij të të drejtojë Korenë e Veriut, ndërësa shëndeti i tij është objekt i shumë spekulimeve, pasi shihet se paraqet rrezikun më të madh për stabilitetin e regjimit.

Zbulimi i saj në një nisje kaq të rëndësishme sugjeron që ajo një ditë do të luajë një rol në zhvillimin e armëve të vendit. Kohët e fundit zoti Kim njoftoi se ai, në asnjë rrethanë, nuk do të heqë dorë nga armët e tij bërthamore. Kjo është një mënyrë për t’i treguar botës se armët e tij bërthamore do të qëndrojnë, deri te gjenerata e ardhshme.

Në shtator, disa ekspertë të Koresë së Veriut raportuan se Chu-ae u shfaq në një video në festimet e Ditës Kombëtare të vendit. Por ky ishte spekulim dhe lidershipi i Koresë së Veriut nuk konfirmoi se ishte me të vërtetë vajza e liderit.