Shkatërrohet rrjeti i trafikut të kokainës në Itali, të arrestuar shqiptarë dhe italianë

Shkatërrohet rrjeti i trafikut të kokainës në Itali, të arrestuar shqiptarë dhe italianë

Policia

Guardia di Finanza ka zbuluar dhe çmontuar një rrjet trafikantësh droge që përfshinte shtetas italianë dhe shqiptarë dhe që sillnin sasi të mëdha lëndë narkotike në portin e Vado Ligure dhe i rishisnin në tregjet e trafikut të drogës në veriperëndim të Italisë.

Policët e Komandës Provinciale të Savonës kanë zbatuar një urdhër të Gjykatës së Savonës që parashikon zbatimin e masës së sigurimit me burg ndaj 3 subjekteve dhe ndalimin e qëndrimit në provincën e Savonës ndaj një subjekti të katërt, duke proceduar njëkohësisht me ekzekutimin e 6 kontrolleve lokale dhe personale ndaj të gjithë të dyshuarve të përfshirë.

Masat paraprake personale u morën në orët e para të mëngjesit nga oficerë të Njësisë së Policisë Ekonomike dhe Financiare Savona, ndaj një shoqate kriminale të përbërë nga shtetas të kombësisë italiane dhe shqiptarë të moshës 42 deri në 60 vjeç, të përfshirë për arsye të ndryshme në trafik droge me një bazë operacionale në zonën e Savonës, e cila përfshinte lokacione të ndryshme në zonën veriperëndimore të territorit kombëtar. Operacioni i sotëm është rezultat i një hetimi kompleks dhe të detajuar policor i koordinuar nga Prokurori Publik i Savonës, i cili mbuloi vitet 2020 dhe 2021, në të cilin Departamenti i Guardia di Finanza i Savonës kishte arrestuar në flagrancë pesë persona dhe sekuestroi mbi 500 gram lëndë narkotike të llojit kokainë dhe rreth 800 gram hashash.
Më tej, të arrestuarit sot akuzohen për përpjekjen e tyre për të rikuperuar 187 kilogramë kokainë të ruajtur në kontejnerë të mbërritur në portin e Vado Ligure, objekt i sekuestrimit nga Fiamme Gialle.

Grupi kriminal, i përbërë nga 6 subjekte, ka bërë të mundur edhe tregtimin e paligjshëm të mbi 18 kilogramëve hashash dhe gjysmë kilogrami kokainë. Aktiviteti i paligjshëm do të kishte sjellë në total mbi 5 milionë euro fitime. Të dyshuarit që morën masat e sigurimit në burg janë transferuar në burgun e Genova Marassi, në dispozicion të Autoritetit Gjyqësor. Procedimi aktualisht është në fazën e hetimeve paraprake dhe masat e marra deri më tani nuk nënkuptojnë përgjegjësinë e të dyshuarve.

Lajme.online