Për herë të parë, shqiptarët në burgjet greke mund të pajisen me pasaporta dhe karta identiteti

Shtetasit shqiptarë që mbahen në burgjet greke, për herë të parë, kanë mundësi të pajisen me pasaporta dhe karta identiteti, ç’ka u lehtëson problemet proceduriale brenda këtyre burgjeve.

Marrëveshja u mundësua prej ministrisë së jashtme greke dhe asaj shqiptare,nën kujdesin e ambasadores shqiptare në Athinë Luela Hajdaraga.

Procesi nisi sot në burgun Koridhalos, ndërsa pritet të shtrihet në të gjitha institucionet e riedukimit në Greqi.

Të dënuarve shqiptarë që përfitojnë nga ky shërbim, iu mundësua përfundimi i gjithë procesit brenda pak minutave. Vetëm në burgun Koridhalos do të pajisen me karta identiteti dhe pasaporta më shumë se 100 shtetas shqiptarë.

Çështja e pajisjes së të dënuarve në burgjet e Greqisë u kishte krijuar shumë probleme atyre, pasi me mbarimin e afateve të pasaportave, këta shtetas nuk mund të kryenin një sërë procedurash ligjore brenda këtyre burgjeve dhe për pasojë u zvarriteshin proceset gjyqësore për muaj të tërë.

Të dënuarit u shprehën të kënaqur me këtë procedurë, ndërsa në marrëveshjet mes dy vendeve pritet të zgjerojnë edhe më shumë plotësimin e kërkesave të të dënuarve shqiptarë që mbahen në burgjet e shtetit fqinj.