Nuk kishin vendosur jelekun fosforeshent, policia gjobit qindra drejtues motomjetesh

283 drejtues motomjetesh janë ndëshkuar me gjoba deri në 3000 lekë nga Policia Rurgore, për shkak të mospërdorimit të jelekut fosforeshent në kushtet e errësirës.

Policia thotë se duke marrë shkas nga ankesat e qytetarëve për shkeljet që kryejnë drejtuesit e motomjeteve, kryesisht ata që ofrojnë shërbime shpërndarjeje, janë hartuar një planë masasg vetëm kontrollin e motomjeteve.

Përveç dokumenteve të nevojshme dhe sjelljes së drejtuesve të motomjeteve, në raport me rregullat e qarkullimit në rrugë, është ushtruar kontroll për sistemet e tjera të nevojshme, përfshirë edhe pajisjet e nevojshme për dallueshmërinë e kësaj kategorie mjetesh, gjatë qarkullimit në kushtet e erresirës.

Në këtë kuadër, nga kontrollet parandaluese të ushtruara në funksion të planit të masave, janë verifikuar dhe proceduar 325 drejtues motomjetesh, nga të cilët:

10 drejtues motomjetesh të modifikuara, të cilët ishin të papajisur me leje drejtimi;

32 drejtues motomjetesh, për mangësi në dokumentacionin e nevojshëm për qarkullim;

283 drejtues motomjetesh, për mospërdorim të jelekut fosforeshent në kushtet e errësirës.