“Qytetarët të mbështesin protestat”, Berisha komenton ekstradimin e gazetarit turk: Po hetojmë nëse u zbatuan procedura apo telefonata e Ramës

“Qytetarët të mbështesin protestat”, Berisha komenton ekstradimin e gazetarit turk: Po hetojmë nëse u zbatuan procedura apo telefonata e Ramës

Whatsapp Image 2022 09 23 At 12.26.51

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha pohoi se Shqipëria nuk mund të jetë vasal i askujt.

Në një konferencë për mediat, Berisha duke marrë shkas nga mbyllja e dy institucioneve arsimore turke në vendin tonë dhe ekstradimin e gazetarit turk, po hetohet nga PD. Kjo për faktin nëse janë ndjekur apo jo protestat, apo ka qenë urdhër i Ramës.

“Para 3 ditsh, drejtësia zinte vendin e parë për korrupsion, valë reformës së Soros. Ata fëmijë që iu mbyllën shkollën sot, le të padisin sado drejtoresha, nuk merr vendime dot. Duhen vite për të marrë vendime. Sot PD iu bën thirrje qytetarëve që të mbështesin fuqimisht protestën dhe e dënon këtë. Do e dënoj në potencialin e saj. Shqipëria nuk mund të jetë vasal i askujt. Nëse Turqia ka fakte dhe prova ti nxjerrë. Ka dyshime dhe për rastin e gazetarit. ne po e studiojmë. Është e vërtetë që kishte kërkesë Interpoli, por a u përdor procedua apo vetëm telefoni, këtë duhet ta shikojmë.”, tha ai.

Lajme.online